RETIRADA DE PLANTA INVASORA

L’Ajuntament de Santa Eulària ha encetat una campanya per a l’eradicació total de les platges del municipi la planta invasora carpobrotus, també coneguda en castellà com a ‘uña de gato’ o ‘bàlsam’ en català.

Es tracta d’una espècie de gran capacitat de difusió, ben adaptada a zones dunars i properes a la mar que pot posar en perill l’existència i extensió d’espècies autòctones.

Personal municipal procedeixen a la retirada manual de tots els matolls de carpobrotus per tal de poder arrencar la planta amb les seues arrels i limitar així les possibilitats de que la planta pugui rebrotar. Tot el material vegetal extret és posteriorment dut cap al centre de tractament de residus de Cas Llaurador, a on s’utilitzaran per a fer compost i aconseguir un aprofitament d’aquestos residus.

Amb el seguiment de la implantació del Sistema de Gestió Ambiental de les platges de Cala Llonga, es Canar, Santa Eulària i Riu de Santa Eulària, es va detectar la necessitar de retirar aquesta espècie vegetal de les platges degut a que es tracta de una espècie invasora que pot posar en perill la vegetació autòctona ja que pot arribar a colonitzar grans extensions de terreny.
 

+ INFO: www.samagrana.com

ibiza-click.com

CULTURA I OCI EN UN SOL CLIC

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *

RETIRADA DE PLANTA INVASORA

El Ayuntamiento de Santa Eulalia ha comenzado una campaña para la erradicación total de las playas del municipio de la planta invasora ‘carpobrotus’, también conocida en castellano como ‘uña de gato’ o ‘bàlsam’ en catalán.

Se trata de una especie de gran capacidad de difusión, muy adaptada a zonas dunares y cercanas a la mar que puede poner en peligro la existencia y extensión de especies autóctonas.

Personal municipal procede a la retirada manual de todos los matorrales de ‘carpobrotus’ para poder arrancar la planta con sus raíces y limitar así las posibilidades de que pueda rebrotar. Todo el material vegetal extraído esposteriormente llevado hacia el centro de tratamiento de residuos de Cas Laurador, donde se utilizarán para hacer compost y conseguir un aprovechamiento de estos residuos.

Con el seguimiento de la implantación del Sistema de Gestión Ambiental de las playas de Cala Llonga, es Canar, Santa Eulalia y Río de Santa Eulalia, se detectó la necesitar de retirar esta especie vegetal de las playas debido a que se trata de una especie invasora que puede poner en peligro la vegetación autóctona puesto que puede llegar a colonizar grandes extensiones de terreno.

+ INFO: www.samagrana.com

ibiza-click.com

CULTURA Y OCIO EN UN SOLO CLICK

Related Posts

AQUESTA SETMANA, A ‘ANEM AL CINE’
AZAFRÁN IBICENCO
LA CARTELERA DE IBIZA
GRAELLADA DE PEIX A IBIZA-CHEF
HISTORIA DE LA ESPUMA, DE DAVID BESTUÉ
HOMENAJE A TONI BASURÓ

Leave a Comment

Your email address will not be published or shared. Required fields are marked *