RESTES PÚNICS A DALT VILA
Gurrea ha explicat que al principi les feines es varen concentrar a l’edifici de Simon Poulet i, posteriorment, a la zona de l’ampliació, on inicialment es va treballar amb màquines fins que es varen començar a destapar les estructures. A partir d’aquest moment totes les feines s’han fet a mà. Gurrea ha explicat que també han sorgit peces de ceràmica, entre les quals ha destacat un motllo de pà en forma de gall que es troba en un estat impecable.
Joan Ramon, arqueòleg del Consell d’Eivissa ha considerat ‘espectaculars’ aquestes restes, que serveixen per confirmar la teoria ‘lògica’ que es manejava fins ara segons la qual en aquesta zona, molt propera a la badia portuària, es trobava la ciutat de l’època púnica. Joan Ramon ha afegit que fins ara es coneixia millor la zona arqueològica de sa Capelleta, però que aquesta excavació ha deixat al descobert unes troballes ‘extraordinàries’.
L’alcaldessa ha manifestat que per a l’Ajuntament és una satisfacció trobar-se amb aquest tipus de sorpreses i que lluny de ser una molèstia, suposa un valor afegit per al museu en reformes. Segons ha informat, ja s’està treballant en la modificació del projecte original i els canvis que s’estan introduint respectaran les restes arqueològiques. De fet, segons l’arquitecte redactor i codirector de les obres, Víctor Beltran, l’edifici mantindrà el volum inicialment previst però perdrà una part de la seua superfície útil. A canvi, les restes quedaran visibles a traves de vidres i es podrà establir una relació de diàleg entre l’art contemporani i la història de la ciutat.
Lurdes Costa ha explicat que les obres, complexes i amb seguiment arqueològic des del començament donades les sospites que poguessin aparèixer restes d’importància, estan actualment concentrades a l’edifici original del Museu, ja que durant les darreres setmanes s’ha procedit a fer l’excavació manual i no s’ha pogut seguir treballant a l’espai de l’ampliació. L’alcaldessa ha restat importància al fet que les obres es puguin retardar o superar el cost previst inicialment, donat que és molt important, segons ha exposat, salvaguardar les troballes i incorporar-les correctament al projecte.
Per la seua banda, la consellera de Patrimoni, Marga Torres, ha manifestat que el Consell ha anat tenint informació puntual des de l’aparició de les restes arqueològiques i que ha facilitat el suport i l’ajuda que l’Ajuntament ha anat necessitant. La consellera ha alabat la decisió ferm de l’Ajuntament de respectar les troballes i ha felicitat l’equip tècnic per la seua aportació al coneixement de la història d’Eivissa.
+ INFO: www.ibizatourist.info