NOVA PROGRAMACIÓ DE CAN VENTOSA

Arriba l’esperada programació del centre cultural de Vila per els mesos d’octubre, novembre i desembre 2009 amb teatre, música, dansa…

Propostes interessants per a passar la tardor i gaudir de La Tortuga de Darwin; Souvenirs, La vida por delante; El solitari Oest… entre d’altres.

VEURE PROGRAMA COMPLET

PROGRAMA D’OCTUBRE DE 2009:

TEATRE 

LA TORTUGA DE DARWIN
Autor: Juan de Mayorga
Direcció: Ernesto Caballero
Companyia: Teatro El Cruce i Teatro La Abadía (Concha Busto Producción)
Intèrprets: Carmen Machí, José Luis Alcobendas, Susana Hernández i Daniel Moreno.
Dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre
Hora: Dia 3 a les 21.30 h i dia 4 a les 20.00 h
Lloc: Can Ventosa


“La Història del devastador segle XX és el tema principal d’aquesta Tortuga de Darwin, una suggerent faula escrita per Juan Mayorga a la qual hi ressonen ecos de Kafka, Ionesco i Bulkakov. Harriet, la tortuga bicentenària que estudià l’autor de l’Origen de las espècies, ens fa iniciar un vertiginós viatge per l’espai i pel temps com una mena de chaman capaç d’instal·lar-nos en un altre àmbit perceptiu des d’on ens es donat contemplar condensats múltiples i determinants esdeveniments.” (Ernesto Caballero)

“Vaig imaginar-me una tortuga de quasi dos-cents anys que ha sobreviscut a onze papes i a trenta-cinc presidents nord-americans, a dues guerres mundials, a la Revolució d’Octubre i a la Perestroika. Un animal que, havent hagut d’adaptar-se una i altra vegada a les més diverses circumstàncies, ha evolucionat fins a ser quasi una persona, o fins a ser quelcom més que una persona. Un testimoni extraordinari que ha vist la Història des de baix, arran de terra.” (Juan Mayorga)

PETIT BALL
Direcció i coreografia: Tomeu Gomila, Andrea Cruz.
Companyia: Au Ments
Intèrprets: Dolores Acosta, Carme Serna, Laura Burgaya, Pere Mas, Tomeu Gomila, Vicenç Gomila, Carles Pujals. 
Diumenge 11 d’octubre
Hora: 20.00 h
Lloc: Can Ventosa

Set intèrprets i un nen participen en el desenvolupament del ‘Petit ball’. La principal font d’inspiració sorgeix de materials sonors i visuals sobre la guerra i la postguerra espanyola. Es tracta d’una història marcada pel surrealisme, l’humor i la nostàlgia. Au Ments interpreta aquesta època de la història des del seu propi imaginari, on l’equilibrada fusió entre la dansa, el teatre gestual i el treball amb els objectes defineixen l’estil d’aquest espectacle intens en moviment i en emoció.

Au Ments porta 12 anys sorprenent al públic amb els seus muntatges en la linea de teatre
visual i dansa. Quan ses bistis volaven, El viatge tarambana, Voice void, Tales of the body, Accions-reaccions són mostres de l’estil particular de la companyia balear on la imatge i el gest adquireixen una altra densitat poètica. Els seus espectacles s’han representat als següents països: França, Bèlgica, Portugal, Alemanya, Dinamarca, Xile, Brasil, Cuba, Armenia i Finlandia.

OXFORD
(Teatre en anglès per escolars. Dirigit a alumnes de Primària i de Secundària)
Autor:Edward James Walker
Companyia: The Pocket Oxford Theatre
Intèrprets: Edward James Walker i Charles  Walker
Dilluns 19 i dimarts 20 d’octubre
Hora: 10:00 h i 11:30h
Lloc: Can Ventosa
 
Shakespeare i la seva dona Anne arriben a Espanya per presentar la seva apreciada comèdia ‘Taming of the Shrew’ (La Fierecilla Domada). Però com que cap dels seus actors anglesos arriben, ha de reclutar nous intèrprets entre el públic. Mentre es va desenvolupant, "Taming Shakespeare" explora la naturalesa de la vida del genial dramaturg. I de pas descobrim que els britànics tenen a Shakespeare, però que els eivissencs tenen talent!

L’ANY DEL PENSAMENT MÀGIC
Autor: Joan Didion
Direcció: Òscar Molina
Intèrpret: Marta Angelat
Divendres 23 d’octubre
Hora: 21.30 h
Lloc: Can Ventosa

‘L’any del pensament màgic’ és una manifestació poderosa del dolor i la pèrdua i alhora una inesborrable i personal mirada a quaranta anys de matrimoni i de col·laboració professional de dos dels escriptoris nord-americans més emblemàtics del segle XX, Joan Didion i John Gregory Dunne.

VIDA EXTRAORDINARIA D’ANGELETA BONNÍN
(Teatre Escolar. Dirigit a alumes de primer i segon cicle de primària)
Direcció: Pere Fullana
Companyia: Teatre de la Sargantana
Intèrprets: Santi Celaya, Maria del Mar Forteza-Rey i Rafael Nadal Mir
Organitza: Conselleria de Medi Ambient
Dijous 29 d’octubre
Hora: 10:00 i 12:00 h
Lloc: Can Ventosa

La Conselleria de Medi Ambient del Govern, a través de la direcció general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental, continua la tasca de conscienciació sobre canvi climàtic als centres escolars de les Illes Balears amb l’obra de teatre "La vida extraordinària de l’Angeleta Bonnín".

Mitjançant aquesta obra, la Conselleria de Medi Ambient pretén que tots els alumnes de primer i segon cicle de primària, prenguin consciència de la importància de tenir cura del nostre entorn per no dificultar l’existència a generacions futures. 

SOUVENIRS
Autor: Vicent Tur
Dirección: Vicent Tur
Compañía: L’Increat Teatre
Interpretes: Juanjo Torres, Carla Chofre i Imma Puerto
Viernes, 6, sábado, 7 y domingo, 8 de octubre
Hora: 21:30 h
Lugar: Can Ventosa
 
“En realitat, l’ésser humà no és més que l’estat que adopta el turista quan no està de vacances. En aquest espectacle visitarem Londres, Tailàndia, Eivissa, Hawaii i l’espai exterior. També coneixerem diversos animals aquàtics perillosos així com dos dels pitjors animals terrestres. I assistirem a la falta de desig sexual del senyor Smith. Els perills que assetgen els turistes són molts, però ells, tanmateix, són feliços.” (Vicent Tur)

MÚSICA 

CONCERT DE L’ORQUESTRA SIMFÒNICA DE LES  BALEARS “CIUTAT DE PALMA"
Direcció: Luis Remartínez
Programa:
1a Part:  Henryk Wieniawski (1835-1880) “Concert per a violí i orquestra núm. 2, op. 22”. Gina Nicola, violí
Rafael Cavestany (1959) “La mente crea el abismo, el corazón lo cruza”. Concert per a piano i orquestra de cordes (Estrena). Alfredo Oyagüez, piano
2a Part: Felix Mendelssohn (1809-1847) “Simfonia núm. 3 en La menor, op. 56” (Escocesa).
Organitza: Fundació pública de les Balears per a la música
Col·labora: Consell d’Eivissa i Ajuntament d’Eivissa
Piano cedit per Pro-música
Divendres 2 d’octubre
Hora: 20:00 h
Lloc: Can Ventosa

FLAMENCO ABIERTO
A càrrec de: Asociación Cultural Flamenca
Direcció: Marcial Rodríguez
Artista convidada: Sihijo, bailaora japonesa
Intèrprets: Marcial Rodríguez, guitarra; Manoli Fernández, cante; Ismael Rodríguez, percussió; Tamara Rodríguez, bailaora.
Divendres 16 d’octubre
Hora: 21:30 h
Lloc: Can Ventosa

ORQUESTRA SIMFÒNICA CIUTAT D’EIVISSA
Direcció: Adolfo Villalonga Juan
Programa: “Sinfonia núm 2”. J. Brahms. “Pere i el llop”. S. Prokofieff.
Diumenge 25 d’octubre
Hora: 19:00 h
Lloc: Can Ventosa

NUESTRA ZARZUELA
Creació i direcció: José M. Damunt
A càrrec de: Ballet Espanyol Danzalarriba
Coreografia: Marta i Susana Larriba
Intèrprets: M. Àngels Damunt, soprano; Carles Llabrés, tenor; Vanesa Cañizares, soprano, Elenita Martí, tiple còmica; Cristóbal Viñas, baríton i Isabel Arbonés, 1a actriu
Actors: Fernando Mascaró, José M. Ucelay, José Rovira, Diego Lorite i Juan Sáez. 
Narrador: Fernando Velasco
Divendres 30 d’octubre
Hora: 21:00 h
Lloc: Can Ventosa

Espectacle líric en dues parts, amb l’actuació en directe de cantants, ballet, cors i orquestra, els quals interpretaran tots junts fragments d’obres tan conegudes com ‘La alegría de la huerta’, ‘Doña Francisquita’, ‘Luisa Fernanda’, ‘La canción del olvido’, ‘La rosa del azafrán’, ‘La tabernera del puerto’, ‘La verbena de la paloma’, El gato montés, ‘La boda de Luis Alonso’ o Gigantes y cabezudos’, entre altres.

“Pretenem que ‘Nuestra zarzuela’ sigui un espectacle audiovisual amè i divertit, a on es reviuen els millors anys del nostre gènere líric a través d’episodis, anècdotes i fragments musicals dels més populars compositors” (Josep M. Damunt)

DANSA 

DON QUIJOTE
Versió original
Companyia: Ballet de Moscou
Diumenge 18 d’octubre
Hora: 20:00 h
Lloc: Can Ventosa

Ballet en tres actes, basat en el capítol XIX del segon llibre de “El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes Saavedra.
La música ha estat composada per Ludwig Minkus. La premiére mundial del ballet es va efectuar el 26 de desembre de 1869 al Teatre Bolshoi de Moscou a sol·licitud dels Teatres Imperials de Rússia.

ACTIVITATS

 
CONGRÈS:  “PRO-SALUD MENTAL”
(“La crisis psicológica en el ser humano y en sus diferentes contextos”)
II Jornades pitiüses en commemoració del Dia mundial de la salut mental (10 d’octubre)
Dijous 8, divendres 9 i dissabte 10 d’octubre
Lloc: Can Ventosa
Com el primer any, les II Jornades Pitiüses “Pro-Salud Mental”  mantindran la presència d’espais oberts al públic, diferenciats i estretament relacionats entre sí que, a més de donar cabuda a les jornades científiques pròpiament dites, oferiran la possibilitat de propiciar la trobada i l’intercanvi d’experiències entre les persones afectades, les seves famílies i els professionals que les atenen des dels diferents àmbits, facilitant així un abordatge interdisciplinar de la salut mental dins el model d’atenció comunitari.

LA VIDA QUOTIDIANA A L’ANTIGUITAT GRECOLLATINA
Cicle: V Curs de Pensament i Cultura Clàssica
21 d’octubre: “Los epigramas de Marcial o la invención del chiste”
Ponent: Antonio Alvar Ezquerra, Catedràtic de Filologia Llatina de la Universidad de Alcalá
28 d’octubre: “Vida quotidiana a l’àgora”
Ponent: Francesc Casadesús Bordoy, Professor de Filosofia Grega de la Universitat de les Illes Balears
Organitza: ICE, Fundació “la Caixa” i Secció Balear de la “Sociedad española de estudios clásicos”
Matricula gratuïta
Hora: 19:30 h
Lloc: Can Ventosa

Aquest cinquè curs de Pensament i Cultura Clàssica té la intenció de tractar diversos aspectes de la vida diària a les societats grecoromanes. Conèixer els hàbits en els diferents àmbits que conformen una organització social és imprescindible, si hom vol aprofundir en la comprensió de les produccions culturals d’un poble. La vida familiar, els hàbits socials, l’univers de la dona, el teatre, l’esbarjo i les informacions que ens han arribat a través de la literatura, de l’arqueologia i de la història, suposa una parcel·la d’estudi fascinant, indispensable per copsar claus interpretatives essencials del món
grecoromà.

Aquesta nova edició del Curs de Pensa ment i Cultura Clàssica pretén introduir els a ssistents en el coneixement de la vida quotidiana a Grècia i a Roma.

+ INFO: www.ibizarts.es

GUIA PER A PERDRE’S A LA 
VIDA ARTÍSTICA D’EIVISSA

Tens alguna cosa que aportar? FORUM-CLICK