ELS CAMINS DE L’AIGUA
Conegudes en el passat per la seua productivitat agrícola, varen ser canalitzades pels àrabs, que varen establir un sistema de rec únic en el món de l’època basat en el rec per capil·laritat.
Constitueixen la segona zona humida en importància d’Eivissa i contenen aigües dolces i semisalades que proporcionen gran diversitat de fauna i flora.
Els canals formaven petites parcel·les de terra rectangulars denominades feixes. Aquests canals estaven comunicats, cada pocs metres, amb altres canals subterranis anomenats fibles pels quals circulava l’aigua. La part superior de les fibles era d’un material que deixava passar l’aigua (normalment branques de pi). D’aquesta manera, amb l’ús de comportes es podia regular el nivell d’aigua als canals i per tant, a la feixa.
L’entrada a cada feixa o a parcel·la es feia a través d’un portal molt característic, únic al món, denominat portal de feixa i que destaca per la seva bellesa i singularitat: una enorme llinda blanca calada amb una porta de fusta.
Ses Feixes estan dividides en tres parts: dues d’elles conreades, anomenades Prat de Vila i Prat de Ses Monges; i una franja d’humedal que les uneix, denominada Es Prat.
ACONSEGUEIX EN LA TENDA VIRTUAL D’EIVISSA VILA I SES FEIXES. ELS CAMINS DE L’AIGUA